Az.pl - padÂło?

Oglądasz wersję archiwalną wątku "Az.pl - padÂło?" z forum pl.internet.polip



Luki - 3 Cze 2004, 04:07
Witam,

Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego, poczta,
webmail już nie działają.
Telefony zajęte, chat na ich stronie nie działa....

Pozdrawiam,
Luki




Tom - 3 Cze 2004, 04:12
2004-06-03 10:07 ,list od Luki zawierał poniższy tekst:

Witam,

Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego, poczta,
webmail już nie działają.
Telefony zajęte, chat na ich stronie nie działa....

Pozdrawiam,
Luki



No tak. Jak padło twoje konto , to jest to problem całego polskiego
internetu .... :-(
Bądź poważny.



Luki - 3 Cze 2004, 04:16

No tak. Jak padło twoje konto , to jest to problem całego polskiego
internetu .... :-(
Bądź poważny.



Przepraszam, widocznie źle zinterpretowałem tematykę grupy. Myślałem, że to
jakaś większa awaria i ktoś mi to tutaj potwierdzi.



Tom - 3 Cze 2004, 04:25
2004-06-03 10:16 ,list od Luki zawierał poniższy tekst:

Przepraszam, widocznie źle zinterpretowałem tematykę grupy. Myślałem, że to
jakaś większa awaria i ktoś mi to tutaj potwierdzi.



Grupa zajmuje się problematyką polskiego internetu. Nie pojedynczych
użytkowników.
Poniżej masz telefony do AZ
tel. +48 91 423 55 94, +48 91 812 84 05 [czynne w godzinach: pn-pt:
8-20, s: 9-12]
fax. +48 91 812 12 69
Dzwoniłem przed chwilą - działają :-)




Luki - 3 Cze 2004, 04:35

Grupa zajmuje się problematyką polskiego internetu. Nie pojedynczych
użytkowników.
Poniżej masz telefony do AZ
[...]



OK, dzięki, już też udało mi się dodzwonić i byli "zaskoczeni" awarią więc
tym bardziej to nie jest szersze zjawisko i tym bardziej sorry za
zamieszanie.


Rafal 'Raf256' Maj - 3 Cze 2004, 05:28

Witam,
Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego,



Tak na marginesie, wiesz o tym ze az.pl to firma wspierajaca SPAM (jak
widac po RBL), jest nawet wpisana na czarna liste -
http://nospam-pl.net/rbl.php?ip=212.160.231.130

Masz spore szanse ze Twoje emaile moge nie dochodzic do innych osob
(poniewaz ludzie zauwazyli ze az.pl regularnie rozsyla niezamowione reklamy
wiec automatycznie kasuje lisy wychodzace z ich serwerow).



Dominik 'Rathann' Mierzejewski - 3 Cze 2004, 06:16
Date: 3 Jun 2004 09:28:37 GMT
From: Rafal 'Raf256' Maj

| Witam,
| Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
| Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego,
Tak na marginesie, wiesz o tym ze az.pl to firma wspierajaca SPAM (jak
widac po RBL), jest nawet wpisana na czarna liste -
http://nospam-pl.net/rbl.php?ip=212.160.231.130
Masz spore szanse ze Twoje emaile moge nie dochodzic do innych osob
(poniewaz ludzie zauwazyli ze az.pl regularnie rozsyla niezamowione
reklamy wiec automatycznie kasuje lisy wychodzace z ich serwerow).



Nie generalizujmy. Niektórzy kasują, niektórzy odrzucają, a niektórzy
tylko oznaczają jako potencjalny spam. Tych kasujących jest chyba
najmniej.

R.



Rafal 'Raf256' Maj - 3 Cze 2004, 07:09

| Masz spore szanse ze Twoje emaile moge nie dochodzic do innych osob



              ^^^^^^

Nie generalizujmy. Niektórzy kasują, niektórzy odrzucają, a niektórzy
tylko oznaczają jako potencjalny spam. Tych kasujących jest chyba



Szanse - bo np. oprocz tego ze piszesz z az.pl, to na dokladke poslales
.jpg i nie jestes w white-list, i fakt pisania z az.pl moze akurat
przewazyc szale.



Luki - 3 Cze 2004, 08:59

| Witam,
| Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
| Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego,

Tak na marginesie, wiesz o tym ze az.pl to firma wspierajaca SPAM (jak
widac po RBL), jest nawet wpisana na czarna liste -
http://nospam-pl.net/rbl.php?ip=212.160.231.130

Masz spore szanse ze Twoje emaile moge nie dochodzic do innych osob
(poniewaz ludzie zauwazyli ze az.pl regularnie rozsyla niezamowione
reklamy wiec automatycznie kasuje lisy wychodzace z ich serwerow).



Szczerze mówiąc nie wiedziałem.
Współpracuję z nimi od ponad 2 lat, posadziłem tam pare serwisów i do
dzisiaj nie miałem większych problemów. Ale to co dzisiaj zrobili, tj.
zmiana kilku kluczowych ustawień serwera bez uzgodnień z mną (klientami?)
powodując "wyłożenie się" serwisu, plus to, że musiałem "za rękę"
poprowadzić ich dyżurnego admina po konfiguracji php, żeby mi przywrócili
stare ustawienia - to jest poniżej krytyki.

Ehhh, co raz trudniej w polskim internecie[1] o dobry hosting[2]

[1] no i nawiązałem do tematyki grupy ;)
[2] wiem, bo Az.pl to nie jedyną firmą tego typu, z którą współpracuję.



Micha Woszczyna - 4 Cze 2004, 17:02

Współpracuję z nimi od ponad 2 lat, posadziłem tam pare serwisów i do
dzisiaj nie miałem większych problemów. Ale to co dzisiaj zrobili, tj.
zmiana kilku kluczowych ustawień serwera bez uzgodnień z mną (klientami?)
powodując "wyłożenie się" serwisu, plus to, że musiałem "za rękę"
poprowadzić ich dyżurnego admina po konfiguracji php, żeby mi przywrócili
stare ustawienia - to jest poniżej krytyki.



Miałem nieszczęście trzymać u nich serwis przez pół roku, dla mnie to jest
firma poniżej krytyki. Na moje szczęscie po tych 6 miesiącach uciekłem i
odzyskałem część gotówki, więcej info tu :
http://groups.google.pl/groups?q=az.pl+profesjonalny+hosting&hl=pl&lr...
F-8&selm=a5CNb.145569%24Tz1.39199%40news.chello.at&rnum=1

Pozdrawiam
Michał Woszczyna



Lukasz Kozicki - 4 Cze 2004, 17:37

Miałem nieszczęście trzymać u nich serwis przez pół roku, dla mnie to jest
firma poniżej krytyki. Na moje szczęscie po tych 6 miesiącach uciekłem i
odzyskałem część gotówki, więcej info tu :
http://groups.google.pl/groups?q=az.pl+profesjonalny+hosting&hl=pl&lr...
F-8&selm=a5CNb.145569%24Tz1.39199%40news.chello.at&rnum=1



Wystarczyłoby
http://groups.google.pl/groups?selm=a5CNb.145569%24Tz1.39199%40news.c...
A ja polecam jeszcze

pozdr,



Jacek Osiecki - 7 Cze 2004, 06:49


| Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
| Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego,
Tak na marginesie, wiesz o tym ze az.pl to firma wspierajaca SPAM (jak
widac po RBL), jest nawet wpisana na czarna liste -
http://nospam-pl.net/rbl.php?ip=212.160.231.130



Z tego co widzę - wymienieni są tylko w Rangersach... a ten RBL jest na tyle
faszystowski że nikt go nie stosuje "na pałę", bez whitelistingu...

Pozdrawiam,



Rafal 'Raf256' Maj - 7 Cze 2004, 08:14

Z tego co widzę - wymienieni są tylko w Rangersach... a ten RBL jest
na tyle faszystowski że nikt go nie stosuje "na pałę", bez
whitelistingu...



Ja go stosuje na kilku kontach bezposrednio.




Natomiast to ze cale CETI bylo tam wylistowane za ignorowanie zgloszen
abuse to nie powod zeby tak jak w/w pisac, tymbardziej ze AFAIK w koncu
wyprosliliscie wypisanie z RBL.



Dominik 'Rathann' Mierzejewski - 7 Cze 2004, 12:01

From: Jacek Osiecki


| Czy tylko moje konto na Az.pl padło czy więcej?
| Tzn. serwis www działa, ale logowanie do panelu administracyjnego,
| Tak na marginesie, wiesz o tym ze az.pl to firma wspierajaca SPAM (jak
| widac po RBL), jest nawet wpisana na czarna liste -
| http://nospam-pl.net/rbl.php?ip=212.160.231.130
Z tego co widzę - wymienieni są tylko w Rangersach...



Nie bez powodu. Hostują ns dla branta.com.pl.
http://groups.google.pl/groups?selm=40a365fc%241%40news.home.net.pl

a ten RBL jest na tyle
faszystowski że nikt go nie stosuje "na pałę", bez whitelistingu...



Ale masz jakieś dowody na poparcie swojej tezy? Bo ja _wiem_, że jest
inaczej.

FUT:mordplik



Olgierd `Kingsajz' Ziolko - 8 Cze 2004, 02:33
Witam,

[listingi w rangers...]


Natomiast to ze cale CETI bylo tam wylistowane za ignorowanie zgloszen
abuse to nie powod zeby tak jak w/w pisac, tymbardziej ze AFAIK w koncu
wyprosliliscie wypisanie z RBL.



Też dysponuję adresem (służbowym) w ceti.pl[1] - czy to znaczy, że moje
opinie n/t wspomnianego RBL-a powinienem zachować dla siebie[2]? :

[1] znam też co najmniej jedną osobę mającą tam prywatne konto
[2] bo jeszcze ktoś pomyśli, że tam pracuję

Pozdrawiam



Jacek Osiecki - 8 Cze 2004, 08:23


| Z tego co widzę - wymienieni są tylko w Rangersach... a ten RBL jest
| na tyle faszystowski że nikt go nie stosuje "na pałę", bez
| whitelistingu...
Ja go stosuje na kilku kontach bezposrednio.



Twój wybór :)
O ile kiedyś się tam nie pojawi *.pl ;)

Natomiast to ze cale CETI bylo tam wylistowane za ignorowanie zgloszen
abuse to nie powod zeby tak jak w/w pisac, tymbardziej ze AFAIK w koncu
wyprosliliscie wypisanie z RBL.



  ^^^^^^^^^^^^^^

Do jasnej *#$*! - już mnie coś trafia, gdy po raz n-ty nagle jestem uznawany
za rzecznika prasowego CETI... Konto sobie u nich wykupiłem lata temu i
nigdy tam nie byłem zatrudniony!

NMSP - ale upał + brak klimy + biuro na najwyższym piętrze budynku z oknami
na południe doprowadza mnie do furii :)



Jacek Osiecki - 9 Cze 2004, 04:23

Też dysponuję adresem (służbowym) w ceti.pl[1] - czy to znaczy, że moje
opinie n/t wspomnianego RBL-a powinienem zachować dla siebie[2]? :
[1] znam też co najmniej jedną osobę mającą tam prywatne konto



No to dorzuć do tej listy mnie ;)

[2] bo jeszcze ktoś pomyśli, że tam pracuję



Nie "bo jeszcze" - ludzie chyba coś mają takiego że jak widzą

Pozdrawiam,


'Oglądalność' gadu-gadu.pl
domena.pl i domena.com
Z konta pietrzak@to.onet.pl otrzymalem 10 postow z robakiem I love you. Zwrocilem sie do abuse i admina o czasowe zablokowanie tego konta, do czasu az wlasciciel skasuje wirusy.
Co to jest za server : adserver1.adserver.com.pl ?
  • desen poludnie a4
  • zarobic na sporcie
  • nauczyciela angielskiego
  • top bets 13 06 19 06 2005 r single
  • ceny sms do holandii
  • do futrzaka
  • merlin nyakam
  • gniazdko 220v w lazience
  • co to takiego 18
  • ostiumy kąpielowe
  • reguły wiadomości
  • alice miller das drama des begabten kindes pdf
  • Spis postów z for dyskusyjnych !! Index